Saradnja koja pomera Granice:

Liquid Death i E.l.f. Ujedinjuju Svetove Lepote i Pića

 

Dan Marfi, viši potpredsednik marketinga u kompaniji za proizvodnju voda i pića Liquid Death, opisao je kao srećan slučaj istovremeno lansiranje partnerstava sa istaknutim brendom lepote E.l.f. i holandskim brendom za negu Reuzel. Saradnja sa E.l.f., nazvana “Corpse Paint”, predstavljena je na tržištu 26. marta i rasprodala se za samo 45 minuta. Ubrzo nakon toga, 2. aprila, Reuzel je predstavio svoju glinu za kosu sa jakim držanjem Severed Head Strong Hold Clay po ceni od 22,95 dolara, koja sadrži planinsku vodu Liquid Death kao ključni sastojak i ukrašena je slikom konzerve Liquid Death na pakovanju. 

Partnerstvo sa E.l.f.-om odalo je počast gotik kulturi, nudeći paket od 34 dolara koji je uključivao pet predmeta: sprej za setovanje Dead Set Matte Magic Mist & Set; satenski karmin Kiss of Death O Face u hrabroj crnoj boji nazvanoj All Night; krem senka za oči Eye Die No Budge u beloj boji; olovka za oči Dead Line H2O Proof i četkica Brush with Death. Ovaj set bio je dostupan isključivo preko internetske prodavnice E.l.f. Kori Marčisoto, glavni marketinški direktor u E.l.f., bila je zagovornik Liquid Death od njegovog pokretanja 2019. godine, hvaleći obe marke za njihov disruptivni uticaj u svojim sektorima. Istakla je svestranost E.l.f.-a, dokazanu prelaskom sa tematske kolekcije “Mean Girls” u januaru na saradnju inspirisanu gotikom u martu, naglašavajući posvećenost E.l.f.-a inkluzivnosti. 

Glumica Džulija Foks pokazala je izgled “Corpse Paint” 26. marta, ističući privlačnost saradnje. S druge strane, partnerstvo Reuzel-a predstavilo je različit koncept fokusiran na styling pomadu. Reuzel, osnovan 2014. godine od strane grupe koja ukl, učuje Lorensa Hegartija i Robert-Jan Rietvelda, nastao je iz berbernice u Roterdamu, Schorem Barbier. Saradnja sa Liquid Death omogućena je zajedničkom povezanošću i sličnim preduzetničkim duhom, što je dovelo do razvoja pomade kako bi se obeležila decenija Reuzel-a i ponudila zdravija opcija na njihovom godišnjem festivalu muzike Scumbash.

Marfi je uverio da svaka pomada sadrži trag Liquid Death, obećavajući kompatibilnost sa različitim tipovima kose. Dostupna na veb sajtu Reuzel-a i Amazonu, pomada je stalni dodatak Reuzel-ovoj liniji, za razliku od prolazne kolekcije E.l.f. Liquid Death je cenio globalni otisak Reuzel-a i novu kombinaciju vode sa proizvodima za negu kose.

Promotivni napori za lansiranje uključivali su nekonvencionalne video zapise nalik na psačku izložbu, ali sa prikazanim odrubljenim glavama, i distribuirani su preko više društvenih platformi i direktnog marketinga. Obe marke dele sklonost ka infuziji humora i heavy metal muzike u svoje marketinške sadržaje, naglašavajući sinergiju u njihovim promotivnim strategijama. Marfi je razmišljao o širem uticaju društvenih mreža na identitet potrošača.