Beiersdorfova Godina Trijumfa:

Izvanredan Rast Nivee i Derme Oblikuje Budućnost Lepote

Beiersdorf, renomirani proizvođač Nivee, ostvario je impresivan rast organskih prodaja od 10,8% u fiskalnoj 2023. godini, dostigavši izvanrednih €9,5 milijardi. 

Ova godina je bila posebno značajna za njihov vodeći brend, Nivea, uključujući prestižni podbrend balzama za usne Labello, koji je prvi put u svojoj bogatoj istoriji premašio magičnu cifru od €5 milijardi.

Nominalna prodaja ovog masovnog brenda za negu kože, koja je dostigla €5,2 milijarde, odražava impresivan organski rast od 16,2%, što predstavlja značajan uspeh.

Beiersdorf pripisuje ovaj fenomenalni uspeh Nivee, posebno u segmentu nege lica, inovativnoj seriji Luminous od Nivee, koja je postavila nove standarde i nadmašila tržišna očekivanja.

Takođe, poslovanje Derma, koje obuhvata brendove Eucerin i Aquaphor, proslavilo se kao još jedna uspešna priča 2023. godine, sa organskim rastom prodaje od 24% i nominalnim prodajama koje su dostigle impresivnih €1,3 milijarde.

Ovaj uspeh se pripisuje izvanrednim performansama u kategoriji proizvoda za sunčanje i kontinuiranom širenju u svetu e-trgovine, što Beiersdorf ističe kao ključne faktore.

Posebno je Derma segment bio pojačan popularnošću proizvoda koji sadrže revolucionarni sastojak Eucerina, Thiamidol, koji predstavlja novu eru u tretmanima za posvetljivanje kože, inhibirajući ključni enzim za proizvodnju melanina.

Izvanredni rezultati u segmentima Nivea i Derma tokom 2023. godine pomogli su da se nadoknadi manje impresivan učinak Beiersdorfovih luksuznih brendova, La Prairie i Chantecaille, koji su se suočili sa izazovima na tržištima putničke maloprodaje i u Kini.

Beiersdorf sa optimizmom gleda na budućnost, očekujući povratak na rast za La Prairie i Chantecaille u 2024., zahvaljujući zdravijim nivoima zaliha, inovacijama u proizvodima, unapređenju društvene trgovine i širenju poslovanja u segmentu putničke maloprodaje.

Ipak, uprkos ovim pozitivnim izgledima, nemački konglomerat anticipira umjerenije tempo rasta za 2024. godinu, sa organskim rastom prodaje koji se očekuje u srednjem jednocifrenom opsegu.

Vest o ovome dovela je do pada vrednosti akcija za 3,9% na €132,4.

Ipak, 2023. godina će ostati upamćena kao prelomna za Beiersdorf, koji je sa ponosom otvorio svoje globalno sedište u Hamburgu, impresivan Beiersdorf Campus, koji se prostire na 51.000 kvadratnih metara, predstavljajući novi simbol inovacije i uspeha.

Dodatno, Beiersdorf je ove nedelje najavio sticanje nekretnina prestižne Clinique La Prairie u Montreuxu, Švajcarska, u strateškom potezu koji vraća prestižni brend za negu kože svojim korenima, obećavajući novo poglavlje uživanja i luksuza.