Hijaluronska kiselina

Magični sastojak za kožu

Od svih sastojaka koji se koriste u kozmetičkoj industriji, retko koji ima toliko pozitivnih karakteristika kao hijaluronska kiselina, a tako malo negativnih efekata. Baš zato je hijaluronska kiselina zvezda mnogobrojinih seruma i krema.
Saznajte sve o ovom popularnom sastojku, i pronađite neke odlične preporuke za negu kože koja daje najbrže rezultate!

Šta je hijaluronska kiselina?

Naše telo proizvodi hijaluronsku kiselinu, i ona je sastavni deo naših očiju, zglobova i kože. Ova supstanca lepljive teksture ključna je za održavanje vlažnosti kože, dobre pokretljivosti zglobova i prevenciju suvoće očiju.

Veštačka hijaluronska kiselina

Naše telo polako počinje da gubi hijaluronsku kiselinu kako starimo, a proces se produbljava posle 25. godine. Stoga, naučnici su došli do rešenja kako napraviti veštački hijaluron i održati benefite ovog jedinjenja. 

Hijaluronska kiselina se u laboratorijama dobija fermentacijom određenih gram-pozivnih bakterija i gljivica ili ekstrakcijom iz životinjskih tkiva.

Ovako dobijen sastojak je odličan anti-age saradnik. Na primer, brend Thalgo je otišao korak dalje u borbi protiv bora, pa je njihova Hyalu-Procollagen linija udružena sa važnom komponentom za kvalitet kože – kolagenom. 

Thalgo Bogata krema Hyalu-Procollagen sadrži tri hijaluronske kiseline, visokog, srednjeg i niskog molekula. Tako udružene, a još u kombinaciji sa kolagenom, popunjavaju bore, vidljivo podmlađuju kožu.

Za koga su proizvodi sa hijaluronskom kiselinom?

Još jedna odlična stvar u vezi sa hijaluronskom kiselinom je ta što mogu svi da je koriste bez obzira na tip i stanje kože. To se odnosi naročito na kvalitetne proizvode, poput seruma za lice Ella Bache Nutri Dermology Serum magistral Hydra celular. Ovaj serum pruža duboku hidrataciju i vidljive rezultate posle kratkog korišćenja proizvoda. 

Nutridermologie serum je visokokoncentrovan i odličan izbor za suvu, ali i osetljivu kožu jer je formulisan sa termalnom vodom i polifenolima jabučne kiseline. Pored hidrirajućeg dejstva, ovaj serum deluje antioksidativno na kožu, smanjuje osećaj zatezanja i ublažava fine line.

Kako odabrati prave proizvode?

Pre svega, birajte proizvode sa visokom koncentracijom hijaluronske kiseline. Što je veći procenat kiseline, rezultati su brži i vidljiviji. Osim toga, kombinacija hijaluronske kiseline različitog molekularnog sastava, kao što je u Thalgo liniji, dokazano ima najbolje rezultate u nezi kože.

Da li su komedogeni, da li proizvodi sadrže iritirajuće sastojke i slično? Uvek birajte proizvode zakonskih zastupnika i dokazanog kvaliteta, kao što su proizvodi Ella Bache, francuske kozmetičke kuće koja u Srbiji uspešno posluje preko dve decenije.

Možete izabrati i proizvode koji targetirano deluju na bore. Thalgo peč maske za okoloočnu regiju sa hijaluronom, ciljano popunjavaju bore i fine linije oko očiju, smanjuje tamne kolutove, a rezultati su vidljivi već nakon prvog korišćenja.

Kombinovanje hijaluronske kiseline sa drugim proizvodima

Hijaluronska kiselina se lako kombinuje sa većinom proizvoda. Možete kombinovati Nutridermologie Serum magistral Hydra celular seruma sa hijaluronom sa proizvodima koji sadrže vitamin C, niacinamid, salicilnu, glikolnu kiselinu, ali i retinol. 

Pomoći će u hidrataciji i sanirati negativne efekte retionola, poput zatezanja kože i ekstremne suvoće. Na primer, Thalgo Hyalu-Procollagen Pro Maska za lice koja dolazi u praktičnom pakovanju sa četkicom, odličan je izbor za svakodnevnu upotrebu i dubinsku hidrataciju u kombinaciji sa aktivnim sastojcima. 

Uporno do rezultata

Najbolje rezultate postićićete redovnim korišćenjem seruma ujutru i uveče. Međutim, kada je reč o visokokvalitetnim proizvodima, ne morate čekati mesece da bi se rezultati pokazali. Nekada, kao što je to slučaj sa Ella Bache serumom i Thalgo kremom, rezultati su vidiljivi već nakon par sedmica. 

Da li ste probali proizvode sa hijaluronskom kiselinom? Kakve su vaši utisci?