Razloga Zašto je Nega Lica Važna Za Sve?

SHOP THIS POST

U moru svih saveta i trikova za lepu kožu i gomili proizvoda koji se preporučuju, možda se pitate da li je nega kože stvarno toliko važna? Odgovor je DA, JAKO JE VAŽNA!

Dva, tri minuta dnevno, ujutru i uveče, je značajno za vaš celokupan izgled i zdravlje. Zašto? Pročitajte u tekstu!

Prevencija problema je početak

Određeni problemi sa kožom su genetski uzrokovani, ili su deo prirodnog procesa razvoja i starenja. Isto tako, pojedini problemi na koži, kao što su komedoni i zapušene pore, nekada su posledice nepravilne ili nepostojeće nege kože.
Osim toga, izlaganje suncu bez adekvatne zaštite može dovesti do preranog starenja, pojava fleka, ali i ozbiljnijih zdravstvenih problema, kao što je rak kože.
Iako danas postoji tehnologija, tretmani i kozmetika koja ciljano deluje na svaki problem sa kožom, potrebno je vreme i dosta truda da bi se ti problemi rešili. Na primer, da bi se uklonile fleke sa kože uzrokovane suncem, potrebno je nekoliko laserskih tretmana i nekoliko meseci.
Ako se odlučite na uklanjanje fleka isključivo kozmetičkim putem, trebaće vam znatno više vremena i truda. Dakle, računica je jasna – nekoliko minuta za svakodnevna negu uštedeće vam trud i novac u budućnosti.

Ćelije kože na licu odumiru svakodnevno

Ako biste svoju kožu pogledali ispod mikrospkopa, primetime biste sitne mrtve čestice kože. To je normalna pojava prouzrokovana različitim faktorima, poput dehidratacije, suvog vazuha i prirodnog procesa. Neadekvatna nega može ovaj problem dodatno produbiti.
Uklanjanje mrtvih ćelija može biti prvi korak u adekvatnoj nezi, a nekada je sve što je potrebno redovna higijena i povremeni piling kože.

Hidratacija Je ključna

Za zdravu i lepu kožu, nikako ne treba zanemariti moć hidratacije. To se postiže kroz odgovarajuće proizvode ali i dovoljan unos vode. Da li ste već popili dovoljno vode danas? Namazali hidratantnu kremu? AKo niste, fokusirajte se na to pre nego što nastavite da čitate.
Benefiti redovne i adekvatne hidratacije kože, između ostalog, su čista koža, povećana elastičnost kože, lepši ten, manje bora, zdraviji izgled kože, smanjena osetljivost kože. Osim toga, dehidrirana koža je mnogo podložnija opekotinama od sunca.

Zašita je pitanje zdravlja, a ne samo lepote

Kada govorimo o nezi kože, mnogi odmah pomisle na održavanje mladolikog izgleda, rešavanje akni i sličnih problema. Ali nega kože, zapravo je veoma važna za prevenciju različitih tipova raka kože, od onih benignih i manje opasnih, do melanoma, najređeg, ali i najopasnijeg tipa raka kože.
Sunčevo zračenje uništava ćelije kože i povećava rizik od raka. Stoga, zaštita kože kremama sa odgovarajućim SPF faktorom je pitanje zdravlja, a ne lepote. Nije dovoljno koristiti kreme sa zaštitnim faktorom samo leti. Sunce sija cele godine, te je zaštita neophodno tokom cele godine.
Obnavljanje zaštite tokom dana na svakih nekoliko sati takođe treba uvrstiti u dnevnu rutinu, naročito u periodu od 11 do 17 časova. Tada je zračenje najveće i najopasnije.
Dodatni benefit su redovnog korišćenja krema za zaštitu od sunca su ujednačen ten i smanjena iritacija kože. Osim toga, kreme i sprejevi sa zaštitinim faktorom štite i od nepovoljnog, takozvanog plavog svetla koje emituju pametni telefoni i drugi elektronski uređaji. Dakle, ako i sedite u kancelariji ispred računara po ceo dan, zaštita vam je ipak potrebna!

Redovno čišćenje kože je osnovna higijena

Da li biste propustili da operete zube? Ili danima išli na posao sa prljavom kosom? Isto tako je potrebno gledati na čišćenje kože.
Samo korišćenje vode ne može da ukloni svu nečistoću i višak sebuma, pa je potrebno uključiti proizvode za čišćenje koji odgovaraju vašem tipu kože. Šampon, pasta za zube i umivalica su deo redovne higijene za sve uzraste!

Lepa i negovana koža pozitivno utiče na samopouzdanje

Fizički izgled je kod mnogih povezan sa osećajem vrednosti i samopouzdranja. Osim toga, bubuljice mogu negativno da utiču na sliku koju osoba ima o sebi i dovedu do psihičhih problema, kao što su anksioznost i depresija.
Iz tih razloga, mnogi su postali deo globalnog pokreta Skin Pozitivity, koji za cilj ima da pomogne ljudima da se dobro osećaju u svojoj koži.
Redovna i odgovarajuća nega, može pomoći pojedincima da izleče neke probleme na koži ali i da se osećaju dobro, bez obzira na fizički izgled.

Nega Kože Za Sve

Skin care je potreba, a ne izbor. Tri osnovna koraka su čišćenje, hidratacija i zaštita, i oni su osnova za zdravu i lepu kožu. Određeni proizvodi i dodatni koraci mogu biti deo globalnih, prolaznih trendova.
Međutim, nega kože nije trend koji dolazi sa TikToka i ubrzo će biti zamenjen drugim. Ona je važan deo života i potreba svih pojedinaca koji brinu o svom zdravlju.
Koliko je tebi važna nega kože? Podeli svoje mišljenje sa nama!