Rare Beauty:

Mogući Prodajni Proces i Uticaj na Industriju Lepote

Rare Beauty, brend osnovan 2020. godine od strane glumice i pevačice Selene Gomez, nalazi se u centru pažnje dok istražuje opcije za dalji rast, uključujući mogućnost prodaje brenda ili javne ponude akcija. Ova kompanija koja proizvodi kozmetiku premašila je prag od 400 miliona dolara neto prodaje u poslednjih 12 meseci, postavši tako jedan od vodećih igrača u svetu lepote poznatih ličnosti.

Iako su upiti za akviziciju stizali od kraja prethodne godine, formalne ponude za prodaju još uvek nisu dostavljene, a kompanija nije pružila finansijske informacije potencijalnim kupcima. To znači da bi, prema izvorima bliskim kompaniji, prodaja ili izlazak sa tržišta mogli da se dogode najranije 2025. godine.

S obzirom na ogroman uspeh koji je Rare Beauty postigao, očekuje se da bi njegova prodaja mogla rezultirati jednom od najvećih isplata za brend lepote poznatih ličnosti ikada. 

Važno je napomenuti da je Rare Beauty uspeo da privuče široku bazu kupaca, posebno među Milenijalcima i Gen-Z generacijom, zahvaljujući pozitivnoj poruci brenda o lepoti i njegovom Impact fondu, koji podržava inicijative za mentalno zdravlje. 

U međuvremenu, spekulacije o prodaji Rare Beauty-a mogu uticati na tržište spajanja i preuzimanja u industriji lepote. Dok se drugi brendovi nadaju pronalaženju kupaca u 2024. godini, izvori iz industrije naznačuju da je Rare Beauty daleko prvi izbor velikih strateških igrača u oblasti lepote. Ovo može dovesti do zastoja drugih transakcija dok potencijalni kupci čekaju priliku za sticanje ovog poželjnog brenda.

Rare Beauty predstavlja primer uspešnog spoja visokokvalitetnih proizvoda, pozitivne misije i snažne podrške obožavalaca. Dok se kompanija suočava sa mogućnošću promene vlasničke strukture, ostaje da se vidi kako će ova situacija uticati na budući razvoj industrije lepote i na sam brend Rare Beauty.