Doveova Inicijativa za Samopouzdanje:

Rešavanje Izazova "Sephora Kids"

Dove, kao kozmetički brend sa istorijom promovisanja samopouzdanja među mladim ženama, stupio je u razgovor o sve prisutnijem problemu izloženosti devojčica sadržaju namenjenom odraslima u oblasti nege kože. Nedavno je lansirana kampanja #TheFaceof10, pokrenuta od strane brenda Unilever, čiji je cilj istaći važnost pravilne nege kože prilagođene uzrastu, umesto pritiska na decu da usvoje nepotrebne režime nege protiv starenja kože.

Ova inicijativa na TikToku okuplja akademske stručnjake, dermatologe, kreatore i zagovornike samopouzdanja kako bi osvetlila apsurdnost situacije u kojoj su deca izložena odraslim standardima nege kože. 

U okviru kampanje #TheFaceof10, Dove naglašava da bi lica dece trebalo da budu prekrivena šljokicama, nalepnicama i bojama za lice, umesto neodgovarajućih sastojaka za negu protiv starenja kože. Ovaj potez Dova dolazi nakon kontroverze oko “Sephora kids”, kada su kupci izrazili nezadovoljstvo time što popularni prodavac lepote privlači mlade kupce, nudeći proizvode namenjene odraslima.

Firdaous El Honsali, Globalna potpredsednica Dove Masterbrand-a, istakla je da je primetan porast izloženosti mladih devojčica sadržaju namenjenom odraslima za negu kože, što može dovesti do anksioznosti i nezdravog odnosa prema sopstvenom izgledu i procesu starenja. Zato El Honsali sada poziva konkurente da se uključe u rešavanje ovog problema, bilo pridruživanjem inicijativi radi podizanja svesti o uticaju na samopouzdanje, bilo pružanjem stručnih saveta i alata kako bi pomogli deci da pravilno razumeju i izaberu proizvode za negu kože koji odgovaraju njihovom uzrastu.

Doveova posvećenost promociji zdravog odnosa prema lepoti i samopouzdanju među mladima nastavlja se kroz ove napore, naglašavajući važnost edukacije i podrške u razvoju pozitivne slike o sebi kod dece.